Jobb agyféltekés rajzolás Tokaji Melinda
Tokaji Melinda Jobb agyféltekés rajzolást oktató tréner
Tel.: 06-30/274-5935
Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00739-2012

Tanulj meg 2 nap alatt rajzolni jobb agyféltekés módszerrel!

”Ne
Visszafizetjük a grafit tanfolyam díjának 100%-át, amennyiben úgy érzed a tanfolyam végén, hogy nem fejlődött rajztudásod megfelelő mértékben, a tanulás előtti és utáni önarcképed között elenyésző a különbség annak ellenére, hogy maximálisan megtettél mindent és alkalmaztad a tanult technikákat/módszereket. Az objektivitás biztosítása érdekében pedig a csoporttársaid fogják eldönteni, hogy jogos-e a pénz-visszafizetési igényed.

 

 2 napos intenzív jobb agyféltekés rajztanfolyam
2014.05.31-06.01-én Balatonfűzfőn a Balaton Csillagvizsgálóban.

 

Jelentkezz most!


Teljes neved: *
E-mail címed: *
Telefonszám: *
Grafit tanfolyam 19.990.-Ft
Üzenet:

Lehet, hogy most még Te is ilyen leegyszerűsített rajzokat készítesz, mint ahogy tették résztvevőink a tanfolyam első reggelén:
Jobb agyféltekés rajzolás előtte rajz
Jobb agyféltekés rajzolás előtte rajz1
Jobb agyféltekés rajzolás előtte rajz2
Jobb agyféltekés rajzolás előtte rajz3

A 2. nap végére pedig ilyen önarcképeket készítettek:
Jobb agyféltekés rajzolás utána rajz
Jobb agyféltekés rajzolás utána rajz1
Jobb agyféltekés rajzolás utána rajz2
Jobb agyféltekés rajzolás utána rajz3

 

De hogyan is jutsz el a pálcika embertől az élethű portrérajzolásig, mindössze 2 nap tanulás után?

Rajzolni mindenki tud – mondta Betty Edwards kaliforniai rajztanár, a jobb agyféltekés rajzolás kidolgozója. Módszerét Dr. Roger Sperry, Nobel-díjas pszichobiológus kutatási munkájára alapozta.

Sperry tanulmánya szerint az emberi agy kétféle, egymástól alapvetően eltérő gondolkodásmódot használ. Egyik a verbális, racionális, időrendi bal agyfélteke, a másik pedig a kreatív, vizuális, művészi beállítódásért felelős jobb agyfélteke.

A mai nyugati világ egyébként a bal agyfélteke dominanciáját részesíti előnyben. Az idő, a teljesítmény, a racionalitás fontosabb, mint az önálló gondolkodás, az érzelmek és a kreativitás. Ez a hatás már egészen kisgyermek-korban elkezdődik, hiszen oktatási rendszerünket is úgy alakították ki, hogy a gyerekek bal agyféltekéjét eddze, háttérbe szorítva a képi gondolkodásért felelős, kreatív jobb agyféltekéjüket.

Ha el tudsz kapni egy labdát vagy be tudsz fűzni egy tűt, a rajzolás is menni fog…
A közhiedelemmel ellentétben a profi rajzolás kulcsa nem a kézügyességben, sokkal inkább a látásmódban rejlik!

A tanfolyamon minden feladat azt a célt szolgálja, hogy bal agyféltekénk aktivitása csökkenjen, ezáltal előtérbe kerülhet kevésbé domináns jobb agyféltekénk. Megtanulsz könnyedén átkapcsolni jobb agyféltekés módba és elsajátítod azt a fajta látásmódot, aminek hatására rendkívül gyorsan és látványosan fejlődik rajzkészséged!

Mire leszel képes, ha elvégzed a jobb agyféltekés rajztanfolyamot?

Más művészeti tevékenységekhez hasonlóan, a rajzolás is jobb agyféltekés „üzemmódot” igényel. Ez az állapot rendkívül termékeny, mely az életed bármely területén segít téged, hogy kiaknázd a benned szunnyadó lehetőségeket. Ha a rajzolás segítségével edzed ezen agyféltekédet, teljes agyi kapacitásod megsokszorozódik, hatékonyságod ugrásszerűen javul, kreativitásod szárnyakat kap.
A jobb agyféltekés látásmód nem csak fantasztikus rajzok elkészítésében segít Neked, hanem a mindennapi problémakezelésben is:

 • képessé válsz a régi, elavult sémák elengedésére, új megoldások befogadására
 • másképp tekintesz majd Önmagadra és környezetedre
 • ami kedvezően befolyásolja önbizalmadat és kapcsolataidat
 • ezáltal kiegyensúlyozottabb leszel
 • új hobbira lelsz

Miért válaszd a Varázs-ceruza tanfolyamait?

 • Kurzusainkat kizárólag kiscsoportos keretek között tartjuk, csoportjaink létszáma maximalizálva van. Valljuk, hogy más képzésekhez hasonlóan, ahol készség szinten kell elsajátítani valamit, a kiscsoportban való tanulás hatékonyabb, mint például egy 18-25 fős csoportban.
 • Olyan rajztechnikákra is megtanítalak, amik a legtöbb helyen nem tartoznak a jobb agyféltekés rajztanfolyam tematikájába.
 • Ha igényled, a rajztanfolyamok után sem engedem el a kezed. Tőlem minden segítséget megkapsz a tanfolyam után is, hogy még tovább fejleszthesd megszerzett tudásod. Erre 60 perc ingyenes skype konzultáció keretében van lehetőséged, a tanfolyam elvégzése után 6 hónapon belül.
 • Ha nálunk tanultál, kedvezményes áron vehetsz részt, havonta egy alkalommal megrendezésre kerülő rajzklubunkban.

Nézd meg miként vélekednek a jobb agyféltekés rajztanfolyamról, akik a Varázs-ceruzánál tanultak!

”Vidi
“Szerettem volna szépen rajzolni, új látásmódot és új sikereket. Döbbenetes, tudtam, hogy szuper lesz, de minden várakozásomat felülmúlta. Izgalmas volt, inspiráló és gyönyörűeket rajzoltam 🙂 Melinda fantasztikus tréner és segítő! Minden pozitív, csak azt tudom javasolni, hogy így tovább!”

”Király
“Elvárások nélkül érkeztem, bár a hátam mögött 3 év rajztanulással, mely trauma még gyerekkoromban ért. Ez a tény nehezítette tanulásomat, hisz üres pohárba könnyebb tölteni.
A legnagyobb harcot a híres ember rajzolásánál éltem át, mikor már ott tartottam, hogy felállok.
Ott, akkor engedtem el, minden gyerekkori rajzolással kapcsolatos blokkot s így az elkészült rajzról, valóban Marilyn Monroe nézett vissza rám.
Már másnaptól, bekeretezve díszíti otthonomat.
Soha nem tapasztaltam még 2 nap alatt ekkora fejlődést, mint nálad Melinda és nem gondolom, hogy találhattam volna jobb tanítót számomra.
Köszönöm, hogy ezt az élményt általad élhettem meg és nem hagyom elkopni, mindazt, mire szert tehettem.
Persze az önarcképemen még dolgozni fogok, mert a tökéletesnél kevesebbel nem érem be.
Áldottak legyetek és jó egészséget kívánok Neked és Családodnak.

Örülök, hogy megismertelek.”


”Vanczák
“Hihetetlen, felfoghatatlan. Ezt csak azért hiszem el, mert a saját szememmel láttam, tapasztaltam, hogy 2 nap alatt milyen szépen megtanultam rajzolni. Köszönöm a lehetőséget.”

”Molnár
“Kedves Melinda!
A betegségem miatt elmaradt személyes köszönetnyilvánítást szeretném most pótolni. Laura rajzai elbűvöltek. Emelem kalapom, ez tényleg csodálatos fejlődés. Utólagos engedelmeddel feltettem a facebook oldalamra is az egyik portrét, kedvcsinálónak az ismerőseimnek. Mégegyszer nagyon köszönjük ezt a 2 tartalmas napot!
Szűcs Laura és Szülei(Ági és Levente)”

Sikersztorik

”Tüskés
“Kedves Melinda!
Nagyon hálás vagyok azért, hogy ekkora fejlődésre bírtál minket!
Mint már említettem, itthon nem akarták elhinni, hogy én rajzoltam azokat a képeket, ezért nekiültem, és a család előtt elkezdtem rajzolni. Mit ne mondjak, tátva maradt a szájuk 😀 Észrevettem, hogy nem tudatosan csinálom, hanem mintha a kezem magától rajzolná a vonalakat egymás után. Hihetetlen érzés! Feltölt energiával…
Szeretném veled megosztani első itthoni rajzomat, amin magam is meglepődtem. Van még mit gyakoroljak, de azért kezdek már megbarátkozni a tudattal, hogy erre én vagyok képes!
Örülök, hogy megismertelek, köszönöm azt a rengeteg pozitív energiát, amit adtál a hétvégén!
Mellékelten küldöm a rajzomat!
Legyen szép heted! 🙂
Marcsi”

Jobb agyféltekés rajzolás csokibaba

Tüskés Mária rajza, csokibaba

”Angyalffy
“Kedves Melinda! Újrakezdőként mentem a tanfolyamodra, és fantasztikus új tudással gazdagodtam. Tegnap újra kezdtem apukám arcképét…leírhatatlan élményben volt részem (azért megpróbálom leírni… 🙂 ). Az az érzés, hogy végre tudtam, láttam, hogy mit kell csinálnom, valami fantasztikus volt. Megfordítottam a képet, és negyedenként lerajzoltam. Utána visszafordítottam, és el kezdtem tisztázni, szépítgetni…na és akkor jött valami hihetetlen…szinte éreztem az arcát..nem kellett néznem a tereket, csak egyszerűen az arcán húztam a vonalakat. És már nem zavart, hogy az arcát látom, sőt! Simogattam…ez hihetetlen! Amikor 6 éve voltam a tanfolyamon, bennem van az a pillanat, amikor a papírról visszanéztem saját magamra, amikor megelevenedett a szemem. Ezért szerettem volna annyira lerajzolni apukámat, hogy még egyszer rám nézzen…De sokkal többet kaptam. Nem is tudom, hogy köszönjem meg neked. A tanfolyam után nem írtam szinte semmit a papírra, de ezt a véleményemet nyugodtan felhasználhatod. Sokaknak kéne ilyen, és hasonló élményt megtapasztalnia…Nagyon sok szerettel: Éva”

Mi fog történni a tanfolyamon?

Az intenzív jobb agyféltekés rajztanfolyam 2 napos (18 óra), mindkét nap reggel 9.00-től, délután 18.00 óráig tart.

Először is megtanuljuk, hogyan kell figyelmünket összpontosítani. Az átlagember figyelme sokszor túl gyors, felszínes, elsiklik a részletek felett. Élethű portré elkészítéséhez azonban koncentrált figyelem szükséges. Meg kell figyelnünk a kontúrokat, arányokat, azt, hogy milyen fényeket-árnyékokat és tereket látunk a lerajzolni kívánt modellen.

Jobb agyféltekés rajzolás sales életkép

Másodsorban elengedhetetlen, hogy megszabaduljunk gyermekkori jelképrendszerünktől, mely megakadályoz abban, hogy azt rajzoljuk le, amit látunk.
Egészen egyszerűen arról van szó, hogy gyermekkorában mindenki létrehozza saját maga jelképrendszerét. Bal agyféltekénk minden látott vizuális információt (is) kategorizál, majd hozzárendel egy szimbólumot. Ezek a szimbólumok a kisgyermekkori sok gyakorlásnak köszönhetően bevésődtek memóriánkba, és ott ugrásra készen várakoznak… Ha meglátsz egy szemet, a bal agyféltekéd azt mondja: „Ne kínlódj a nézéssel, van rá egy kész szimbólumom!” Természetesen mindenre van szimbólumunk. A tanfolyamon speciális feladatoknak köszönhetően megtanulunk elszakadni ettől a berögzött jelképrendszertől.

Végül, de nem utolsó sorban megtanuljuk a rajzeszközök használatát, valamint számos olyan rajztechnikát mutatok Neked, melyek begyakorlásával akár fénykép minőségű rajzokat is készíthetsz. Kiválaszthatod a számodra leginkább tetszetős rajztechnikát, amitől majd egyedi lesz alkotásod.

Jobb agyféltekés rajztanfolyamainkon megtanítjuk agyunkat a vizuális információk másfajta feldolgozására, hogy a bal agyfélteke sablonossága ne akadályozza a jobb agyfélteke kreativitását. A fenti célok érdekében a következő főbb rajzokat készíted majd el:

 • saját kéz rajzolása
 • csendélet élő modell alapján
 • oldalnézeti portré készítés mesterrajz alapján
 • portré készítés híres emberekről fotó alapján
 • önarckép rajzolás fotó alapján

Mennyibe kerül a 2 napos jobb agyféltekés rajztanfolyam a Varázs-ceruzánál?

A 2 napos intenzív (18 óra) rajztanfolyam díja 19.990.-Ft.

Mit tartalmaz az ár?

 • Részvételi lehetőséget a 2 napos intenzív jobb agyféltekés rajztanfolyamon
 • Minőségi rajzeszközöket, melyeket a tanfolyam végén hazavihetsz
 • Agyfélteke integráló gyakorlatokat, hogy még könnyebben menjen a rajzolás
 • A tanfolyam után 6 hónapon belül, 60 perc ingyenes skype konzultációs lehetőséget, ha tanácsra van szükséged. Értéke: 5.000.-Ft.
 • 100%-os pénz visszafizetési garanciát, ha úgy érzed mindent megtettél és alkalmaztad a tanfolyamon tanultakat, mégsem fejlődött a rajztudásod.

Jelentkezz most!

Figyelmesen olvasd végig, és jelöld be a rád vonatkozó részeket. A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező! A megjegyzésbe írhatsz nekem üzenetet is.


Teljes neved: *
E-mail címed: *
Telefonszám: *
Grafit tanfolyam 19.990.-Ft
Üzenet:

2 napos intenzív jobb agyféltekés rajztanfolyam
2014.05.31-06.01-én Balatonfűzfőn a Balaton Csillagvizsgálóban.

Helyszín: 8184 Balatonfűzfő, Sport Centrum területe.
Időpont: 2014. május 31-június 01 szombat-vasárnap, 8:45-18:00 mindkét napon.
Trénered: Tokaji Melinda

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A honlap további használatával ezt jóváhagyod. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmed arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye Számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

Bezárás