Rajzold újra az életed!
 

 

Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00739-2012

Jobb agyféltekés rajztanfolyam – grafit


Kétféle alap tanfolyamunk közül választhatsz igényeidnek, lehetőségeidnek megfelelően!

 • 2 napos intenzív (18 órás) jobb agyféltekés rajztanfolyam
 • 4 napos (32 órás) jobb agyféltekés rajztanfolyam

Mikor válaszd a 2 napos intenzív kurzust?

 • Ha szeretnéd elsajátítani a jobb agyféltekés rajzolás technikáját , de nem tudod 4 napra szabaddá tenni magad
 • Ha szeretnéd elsajátítani a jobb agyféltekés rajzolás technikáját, de anyagilag megterhelő lenne számodra a 4 napos kurzus díját kifizetni
 • Szeretnéd megkapni a 4 napos kurzus tudásanyagát, viszont kevesebb gyakorlást igényelsz tanfolyami keretek között

Mikor válaszd a 4 napos kurzust?

 • Ha igényled a sok gyakorlást tanfolyami keretek között, oktató segítségével
 • Ha szeretsz kényelmesebb tempóban haladni

Mit és hogyan tanulunk, avagy milyen a jobb agyféltekés rajztanfolyam a Varázs-ceruzánál?

Jobb agyféltekés rajzolás életkép3

A 2 napos és 4 napos tanfolyamunk tematikája közel azonos. Mindkét kurzus alatt lépésről-lépésre sajátítod el mind az öt részkészséget, ami egy élethű portré elkészítéséhez szükséges, valamint megtapasztalsz egy újfajta, jobb agyféltekés látásmódot. A két tanfolyam közötti különbség, az egyes feladatokra fordított időben és a gyakorló feladatok számában van. A végeredmény pedig elképesztő: a 2. vagy 4. nap végére kivétel nélkül mindenki elkészíti önmaga élethű portréját.

Minden tanfolyamunkon kizárólag kiscsoportban (csoportjaink létszáma maximalizálva van), minőségi rajzeszközökkel, minőségi rajzkartonra dolgozunk, hogy az alkotás még élvezetesebb legyen.

Kurzusainkon három alapvető összetevő segítségével jutunk el az élethű portrérajzolásig:

Először is megtanuljuk, hogyan kell figyelmünket összpontosítani. Az átlagember figyelme sokszor túl gyors, felszínes, elsiklik a részletek felett. Élethű portré elkészítéséhez azonban koncentrált figyelem szükséges. Meg kell figyelnünk a kontúrokat, arányokat, azt, hogy milyen fényeket-árnyékokat és tereket látunk a lerajzolni kívánt modellen.

Jobb agyféltekés rajzolás életkép4

Másodsorban elengedhetetlen, hogy megszabaduljunk gyermekkori jelképrendszerünktől, mely megakadályoz abban, hogy azt rajzoljuk le, amit látunk. Erről bővebben itt olvashatsz.

Végül, de nem utolsó sorban megtanuljuk a rajzeszközök használatát, valamint számos olyan rajztechnikát mutatok Neked, melyek begyakorlásával akár fénykép minőségű rajzokat is készíthetsz. Kiválaszthatod a számodra leginkább tetszetős rajztechnikát, amitől majd egyedi lesz alkotásod.

Jobb agyféltekés rajztanfolyamainkon megtanítjuk agyunkat a vizuális információk másfajta feldolgozására, hogy a bal agyfélteke racionalitása ne gátolja a jobb agyfélteke kreativitását. A fenti célok érdekében a következő főbb rajzokat készíted majd el:

 •         saját kéz rajzolása
 •         csendélet élő modell alapján
 •         oldalnézeti portré készítés mesterrajz alapján
 •         portré készítés híres emberekről fotó alapján
 •         önarckép rajzolás fotó alapján

 

A 2 napos (18 órás) intenzív rajztanfolyam mindkét nap 9-18 óráig, a 4 napos (32 órás) rajztanfolyam pedig mind a négy nap 9-17 óráig tart.

Nem kell hoznod magaddal semmit, hiszen minden szükséges eszközt megkapsz, ami a rajzoláshoz szükséges. Ezeket az eszközöket a tanfolyam után haza is viheted, hogy otthon tovább folytathasd az alkotást.

Olvasd el miért érdemes engem választanod vagy jelentkezz itt tanfolyamainkra!

Ajándék kupon

Írd be a neved és az e-mail címed, és máris Tiéd az 1.000 Ft-os ajándékkupon! *Kérlek teljes nevet és valós e-mail címet írj be, ellenkező esetben nem áll módunkban elküldeni ajándék kuponod!

Adataidat bizalmasan kezeljük,
és harmadik félnek nem adjuk át.

Vidi Rita véleménye

"Jobb agyféltekés rajztanfolyam. Tele velük a padlás, mégis olyan keveset tudni arról, hogy mire és kinek jó ez. Szubjektív vélemény, és titkok a kreativitásról."

Olvasd tovább!
Vélemények a tanfolyamról


„Rendkívül színes, élvezetes tanfolyam volt. Megváltoztatta a látásmódomat. Hihetetlen élményt nyújtott, hogy én is képes vagyok olyan technikákat elsajátítani és alkalmazni, melyeket eddig csak általam nagyra tartott művészek képességének tartottam.”

Olvasd el a többi véleményt is!

Friss blog bejegyzések

Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat | Impresszum

Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00739-2012 | Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-64942/2013 | Minden jog fenntartva! © 2012 Varázs-ceruza
Warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/varazsce/varazs-ceruza.hu/html/wp-content/plugins/plm/plm.php on line 728