Rajzold újra az életed!
 

 

Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00739-2012

Színes jobb agyféltekés rajztanfolyam

 

Szeretnéd még szabadabban kifejezni önmagad?

Ismerd meg a színek jelentését, értsd meg rád gyakorolt hatásukat, majd használd bátran és alkoss csodát!

A 4 napos, színes jobb agyféltekés rajztanfolyamot azoknak ajánlom, akik már elvégezték valamelyik alap jobb agyféltekés rajztanfolyamomat.

Az alap jobb agyféltekés rajztanfolyam elvégzése után lehetőséged van megtapasztalni a színekkel való alkotás nyújtotta élményt és végtelen szabadságot. Mindezeket a segítségemmel, 4 napos (32 órás) színes jobb agyféltekés rajztanfolyam keretében tapasztalhatod meg.
A tanfolyam tematikája Betty Edwards, Color című könyvére épül, kiegészítve számos technikai ismeretanyaggal.
A színes kurzus első két napján megtanulod a színelmélet alapjait, a színharmóniát, a színek jelentését és egymásra gyakorolt hatását. Elsajátítod a színkeverés technikáját, avagy hogyan tudod előállítani a 3 alapszínből a szivárvány valamennyi színét és azok különböző tónusait. Képessé válsz meglátni, érzékelni a színek közötti finom különbségeket, majd kikeverni azokat a rendelkezésedre álló színekből.

A 3. napon, speciális gyakorló feladatokon keresztül megismersz 3 féle színes technikát.

Ezek a következők:

1. Pasztellfestés pasztell ceruzával, pasztell krétával

A grafittal való rajzoláshoz a pasztell ceruzák, kréták használata hasonlít leginkább. Egyfajta átmenet a rajzolás és a festészet között, mely bizonyos szempontokból könnyebben alkalmazható eszköz, mint a festék. Könnyebb a használata, mert szilárdságából következően nem folyik meg, nem kell várni a száradással. Ugyanakkor nehéz is, mert a kép sérülékenyebb a porpasztell puhaságának köszönhetően, ezért szükséges gyakrabban fixálni a képet speciális rögzítő folyadékkal. A színkeverés is másképp történik, mint a festékeknél, hiszen magán a papíron keverjük ki a kívánt árnyalatot. Összefoglalva, a pasztell minden előnye egyben a hátránya is. Könnyen megtanulható és szerethető technika.

Jobb agyféltekés rajzolás olajfa

 2. Akvarellfestés

Az akvarellfestés, vagy egyszerűen nevezve vízfestés, igen régi múltra tekint vissza. Már a barlangfestményekhez is vízzel hígított, a természetben is előforduló anyagokból készített festékeket használtak. Jelenlegi formájában a híres középkori német festő, Albrecht Dührer is alkalmazta, leginkább tájképek készítéséhez. Ezzel a technikával könnyed, elmosott, áttetsző, ugyanakkor rendkívül látványos képeket készíthetsz.

Jobb agyféltekés rajzolás Kilenclyukú híd

 3. Akrilfestés

Rendkívül könnyen, változatosan alkalmazható technika, mellyel elérhetünk áttetsző, légies vagy éppen egy tömörebb, olajfestékhez hasonló hatást. Nagy előnye az olajfestékhez képest, hogy szagtalan, ezért zárt térben is bátran használható és a külső hatásokkal szemben ellenállóbb. Gyorsan szárad, könnyen rétegezhető, ezért egyszerű kijavítani az esetleges hibákat. Könnyű kezelhetősége és látványossága miatt garantáltan imádni fogod ezt a technikát, melyet a kezdő művészek 70%-a előnyben részesít és alkalmaz.

Jobb agyféltekés rajzolás Hibiszkusz

 Mindhárom technika esetében speciális, az adott technikához szükséges, minőségi papírra (160g-400g/m2) dolgozunk, minőségi tubusos festékekkel.

A 4. napon mindenki saját ízlésének megfelelően kiválasztja azt a technikát, melyet leginkább megszeretett és szabadon választott téma alapján – mely lehet élő modell vagy fotó – elkészíti alkotásait.

Most mindkét agyféltekédre szükséged lesz!

A jobb agyféltekés grafit tanfolyamon minden eszközünkkel azon vagyunk, hogy lecsendesítsük domináns bal agyféltekénket, teret engedve a kreatív, vizuális jobb agyféltekénknek.

Ezzel szemben a színes tanfolyamon keményen megdolgoztatjuk a bal agyféltekét is, hiszen szükség van ezen agyféltekénk analitikus, elemző, sorrendi funkcióira a színek kikeverése, eszközök cserélgetése és a logikus sorrendiség betartása során.

Bal agyféltekénk, verbális, elemző voltából adódóan nevekkel, tulajdonságokkal azonosítja a színeket (például citromsárga, smaragdzöld, égkék stb.). Továbbá bal agyféltekénk felel pl. a színkeverés sorrendiségének betartásáért.

Jobb agyféltekénk pedig érzékeli az egyes árnyalatok közötti finom különbségeket, valamint azt, hogy egy bizonyos szín milyen színkombinációkból áll.

A szín egy elektromágneses energia, mely hatással van teljes életedre!

A szín tulajdonképpen különböző hullámhosszúságú elektromágneses sugárzás, mely elménkben a szín érzetét kelti. Hullámhosszúságtól függően a fénysugarak különböző színek érzetét váltják ki tudatunkban, ez okozza a színek sokféleségét. Elektromágneses rezgésükkel befolyásolják fizikai, lelki és mentális állapotunkat. A különböző hullámhosszúság miatt minden szín rezgése más és más, ezért az egyes színek másként hatnak ránk.

Érdemes hát tudatosan használni a színeket, mely segít saját belső harmóniád megtalálásában, önmagad kifejezésében.

Gyere el és fedezd fel Te is magadban a művészt! Jelentkezz itt színes rajztanfolyamomra!

Ajándék kupon

Írd be a neved és az e-mail címed, és máris Tiéd az 1.000 Ft-os ajándékkupon! *Kérlek teljes nevet és valós e-mail címet írj be, ellenkező esetben nem áll módunkban elküldeni ajándék kuponod!

Adataidat bizalmasan kezeljük,
és harmadik félnek nem adjuk át.

Vidi Rita véleménye

"Jobb agyféltekés rajztanfolyam. Tele velük a padlás, mégis olyan keveset tudni arról, hogy mire és kinek jó ez. Szubjektív vélemény, és titkok a kreativitásról."

Olvasd tovább!
Vélemények a tanfolyamról


„Nagyon nyugtató hatással volt rám és sok jó technikát is tanultam. Óriásit fejlődött a rajztudásom.”

Olvasd el a többi véleményt is!

Friss blog bejegyzések

Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat | Impresszum

Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00739-2012 | Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-64942/2013 | Minden jog fenntartva! © 2012 Varázs-ceruza
Warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/varazsce/varazs-ceruza.hu/html/wp-content/plugins/plm/plm.php on line 728