Rajzold újra az életed!
 

 

Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00739-2012

2013.11.14

Rajzolj magadnak jobb életet – a lehetetlen nem létezik…

Előző bejegyzésemben megígértem, leírom Neked milyen pozitív „mellékhatásai” lehetnek a jobb agyféltekés rajzolás módszerének, azon túl, hogy megdöbbentően élethű rajzokat készítesz.

Azzal a legtöbb, téma iránt érdeklődő tisztában van, hogy milyen fantasztikus módszer a jobb agyféltekés rajzolás technikája, hiszen néhány nap intenzív tanulással komoly eredményeket ér el BÁRKI a rajzolás terén.

 

Jobb agyféltekés rajzolás előtte-utána

Jobb agyféltekés rajzolás előtte-utána2

 

De, azt már kevesebben tudják, hogy ez a csodás módszer bőven túlmutat az élethű rajzolás gyors elsajátításán, mellyel nem csupán elképesztő sebességgel fejlesztheted a rajztudásodat, hanem sokkal többet kaphatsz általa!

Hogyan változtatja meg az ember életét a jobb agyféltekés rajzolás által elsajátított, teljesen újfajta látásmód?

Ahhoz, hogy ezt megértsd, tudnod kell, hogy a jobb agyféltekés rajzolás kulcsa a látásmódban rejlik. Amikor megtanulunk másképp nézni a dolgokra, mint ahogy korábban tettük, rájövünk, hogy a berögzült, elavult sémáink, korlátozó hitrendszerünk mennyire gátol minket egy-egy problémamegoldás során.

Lehet, hogy már Te is érezted azt, hogy nem jutsz előrébb egy-egy problémás helyzettel kapcsolatban, folyton ugyanazokat a köröket futod. Volt valaha egy jól bevált módszered, ami minden szituációban működött, most valami mégsem stimmel… már nem szuperál… falakba ütközöl…  Na de, mi lett vele, berozsdásodott…?

Igen, valószínűleg ez történt. Ahhoz, hogy könnyedén meg tudd oldani az életedben felmerülő problémás szituációkat, kellően rugalmasnak kell lenned a látásmódodat illetően is. Meg kell tanulnod másra fókuszálni, mint eddig.

 

Jobb agyféltekés rajzolás válts fókuszt

 

Meg kell próbálnod megújulni, és nyitni az új megoldási lehetőségek felé, hiszen a célravezető megoldás ott van benned! Gátló hitrendszered, logikusan gondolkodó agyad viszont megakadályoz abban, hogy ezt észrevedd. Ezért van az, hogy most még fel sem merül benned az, hogy másképp is lehet csinálni, mindig ugyanazt látod meg egy-egy helyzetben, …

Művészi kreativitás vagy az élet művészete?

Sokszor tapasztalom azt, hogy a legtöbb ember a kreativitásnak egy elég szűk keresztmetszetét ismeri.  A kreativitás és a művészet között párhuzamot vonnak és a kreativitást gyakran a művészettel vagy művészeti tehetséggel azonosítják. Abban valóban van igazság, hogy azok az emberek, akik a művészetek valamely formáját művelik, kreatívabbak az élet egyéb területein is, azonban kreatívnak lenni ennél sokkal többet jelent.

Hétköznapi nyelven kreatívnak lenni annyit tesz, hogy a korábban megszokottól eltérő, merőben új megoldásokat találsz ki és alkalmazol.

Vigotszkij (1967), a híres orosz pszichológus ezt így fogalmazta meg:

„Az alkotás nemcsak ott van jelen, ahol az ember nagy történelmi jelentőségű műveket teremt, hanem mindenütt, ahol az ember elképzel, kombinál, változtat, valami újat teremt, bármilyen szegényesnek is tűnjék az a zsenik alkotásához képest. „

Láthatod, a kreativitás és az intuíció, bármikor a segítségünkre lehetnek, ha elakadunk egy-egy kihívást jelentő szituációban, élethelyzetben.

A jobb agyféltekés rajzolás módszerével mindkettő elérhetővé válik számunkra, merthogy mindenki kreatívnak és intuitívnak születik, csak a mai, modern, civilizált világban sikeresen száműzik belőlünk őket.

Már óvodás korunktól készen kapunk minden információt, melyeket „illik” feltétel nélkül elfogadni és magunkévá tenni. Nem szerencsés másképp gondolkodni és kilógni a sorból… Iskolás kortól pedig belénk nevelik, hogy a pénz, az idő, a produktum – leginkább materialista dolgok – a legfontosabbak. Megtanuljuk elhallgattatni megérzéseinket, intuíciónkat, az észérv mindenekfelett áll! Holott csak az egészséges egyensúlyt kellene megtalálnunk a racionalitás és az intuíció között.

A meditáció egy alternatívája – rajzolás!

Ha pedig úgy érezzük, hogy nem tudunk a napi stressztől megszabadulni, kellőképpen felpörögtünk és a gondolatok (amik nem mindig pozitívak) csak úgy cikáznak a fejünkben, a rajzolás – mely a meditáció egy alternatívája is lehet – segít abban, hogy kicsit lecsillapodjunk mentálisan is, saját belső csöndünkre figyeljünk, szinte eggyé válva alkotásunkkal, úgy hogy közben fókuszáltak maradunk. Ez egy rendkívül felemelő érzés, melynek Csíkszentmihályi a flow elnevezést adta.

 

Jobb agyféltekés rajzolás flow

 

Láthatod, hogy a jobb agyféltekés rajzolás módszere mennyi plusz előnyt biztosít még számodra, melyeket életed bármely területén kamatoztathatsz.

Gyere el jobb agyféltekés rajztanfolyamomra, hogy Te is megtapasztald és elsajátítsd azokat a technikákat, melyekkel könnyebbé és sikeresebbé teheted életed.

Ha pedig valami igazán egyedi, egész életre szóló tudást és élményt ajándékoznál karácsonyra, igényeld igényes kivitelű ajándékutalványunkat.

A következő bejegyzésemben arról írok majd Neked, hogy:

  • milyen állomásokon keresztül vezet az út, az élethű rajzolás képességéig,
  • valamint azt, hogy ezek az állomások hogyan segítenek céljaid megvalósításában, ezáltal a sikeres és boldog élet elérésében.


Legközelebbi tanfolyamok:

  • 2014. március 29-30. (2 napos intenzív) 9.00-18.30
  • 2014. április 12-13. (2 napos intenzív) 9.00-18.30

A tanfolyamok helyszíne: Budapest XIII.kerület

 

Jelentkezem a tanfolyamra

Ajándék kupon

Írd be a neved és az e-mail címed, és máris Tiéd az 1.000 Ft-os ajándékkupon! *Kérlek teljes nevet és valós e-mail címet írj be, ellenkező esetben nem áll módunkban elküldeni ajándék kuponod!

Adataidat bizalmasan kezeljük,
és harmadik félnek nem adjuk át.

Vidi Rita véleménye

"Jobb agyféltekés rajztanfolyam. Tele velük a padlás, mégis olyan keveset tudni arról, hogy mire és kinek jó ez. Szubjektív vélemény, és titkok a kreativitásról."

Olvasd tovább!
Vélemények a tanfolyamról


„Nagyon nyugtató hatással volt rám és sok jó technikát is tanultam. Óriásit fejlődött a rajztudásom.”

Olvasd el a többi véleményt is!

Friss blog bejegyzések

Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat | Impresszum

Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00739-2012 | Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-64942/2013 | Minden jog fenntartva! © 2012 Varázs-ceruza
Warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/varazsce/varazs-ceruza.hu/html/wp-content/plugins/plm/plm.php on line 728