Legközelebbi HÉTKÖZNAPI 2 napos intenzív jobb agyféltekés rajztanfolyamunk 2013. április 8-9-én lesz Budapesten, a X. kerületben.

A foglalkozások mindkét nap reggel 9.00-től délután 18.00-ig tartanak.
Jelentkezz, ha szeretnél már MOST magabiztosan és kreatívan élni!

 

 Neked is fontos, hogy magabiztosabb, kreatívabb és hatékonyabb legyél?

Feltételezem, hogy a válaszod igen! Hiszen a mai világban, amikor egyre nagyobbak az elvárások mind a munkahelyen, mind pedig a magánéletben, sokszor érezheted azt, hogy:

 • problémáid vannak a koncentrációval, összpontosítással a munkahelyeden
 • nehezen tanulsz meg új dolgokat, pedig munkád során ezt is elvárják tőled
 • olyan mértékben stresszelnek az új, ismeretlen helyzetek, konfliktusok, hogy mindig leblokkolsz, amikor teljesítened kell
 • nincs önbizalmad, nem állsz ki magadért
 • problémáid vannak kapcsolataiddal, mind a családon belül, mind pedig munkahelyeden
 • nehezen találsz megoldást problémáidra, sokszor úgy érzed nem látod át megfelelően helyzeted

Mit tennél, ha megtudnád, hogy van egy módszer, ami segít megoldani ezeket a problémákat, ráadásul még szórakoztató is?

Ez a fantasztikus módszer pedig a jobb agyféltekés rajzolás, ahol a rajzolás csak eszköz, hogy sikeresen elérd céljaidat, úgy, hogy közben mindenkit ámulatba ejtő rajzokat készítesz.

Ők ketten azok közül, akik már elvégezték a jobb agyféltekés rajztanfolyamot és egy új, jobb agyféltekés látásmóddal élik, immár sokkal kiegyensúlyozottabb, kreatívabb életüket….!

[one_half]jobb agyféltekés rajzolás előtte-utána kép[/one_half] [one_half_last]jobb agyféltekés rajzolás előtte-utána kép[/one_half_last]

Hidd el, rajzolni mindenki tud és akár Te is készíthetsz ilyeneket…

[one_third]jobb agyféltekés rajzolás Ford Mustang[/one_third] [one_third]jobb agyféltekés rajzolás Baba[/one_third] [one_third_last]jobb agyféltekés rajzolás Liv Tyler[/one_third_last]

Mi ez a jobb agyféltekés rajzolás és miben segít Neked?

Azonban ahhoz, hogy eljussunk a válaszhoz és megértsd a lényeget, néhány dolgot tisztáznunk kell! Mégpedig azt, hogy miben is különbözik a két agyféltekénk?

Azt nyilván Te is tudod már, hogy agyunk két, nagyjából szimmetrikus féltekéből áll. A bal agyfélteke a test jobb oldalát, a jobb agyfélteke pedig a test bal oldalát irányítja.

A bal agyfélteke a szóbeliségért, a logikus, elemző gondolkodásért a felelős. Kimagaslóan jól teljesít a beszédben, olvasásban, írásban, számolásban. Érzékeli az időt, a félelmet, analizál és ítélkezik.

Ezzel szemben a jobb agyfélteke nonverbális jellegű, vizuális, térbeli, komplex gondolkodásmód jellemzi, nem érzékeli az időt, nem ismeri a félelmet, nem ítélkezik, a művészi beállítódásért és a kreativitásért felelős.

A két agyféltekét pedig egy idegrostok millióiból álló szerv, az ún. corpus callosum köti össze, melynek feladata a két félteke közötti kommunikáció, valamint az emlékek és a tanult dolgok áramlásának a biztosítása.

Mivel a nyelv és a beszéd létfontosságú emberi képesség, a XIX. századi tudósok a bal agyféltekét nevezték el a dominánsnak, a „nagyobbnak”. Úgy gondolták, hogy a jobb agyfélteke a balnál fejletlenebb, annak csak alacsonyabb szintű képességekkel megáldott „ikertestvére”, mely a bal agyfélteke irányítása alatt áll.

Azonban az agykutatásban az 1950-es évek végén nagy áttörés következett be, amikor is Roger W. Sperry pszichobiológus professzor publikálta kutatási munkáit az emberi agyféltekék működéséről.

Sperry tanulmánya szerint az emberi agy két alapvetően eltérő gondolkodásmódot használ. A jobb- és bal agyfélteke homlokegyenest más módszerrel dolgozza fel ugyanazt az információt és mindkét agyféltekének van magasabb rendű kognitív funkciója.
Mindkét fél különböző, de egymást kiegészítő, összetett gondolkodásmódra specializálódott.

Sperry professzor 1981-ben orvosi Nobel-díjat kapott kutatási munkájáért, melynek eredményeképp megdőlt tehát az a téves feltételezés, miszerint a jobb agyfélteke csökevényes, fejletlen és csupán alárendelt szerepet tölt be. Munkájának köszönhetően ma már tudjuk, hogy valójában bizonyos mentális feladatok elvégzése során jobban teljesít, mint a bal agyfélteke.

Mai, modern világunknak, kultúránknak köszönhetően azonban teljes mértékben a bal agyfélteke dominanciája van jelen.  Ez azt jelenti, hogy az idő, a teljesítmény, a racionalitás, a számok világa minden felett áll, mindennél fontosabb.
Ez a hatás elkezdődik már egészen kora gyermekkorban, az iskolában pedig teljes mértékben felfokozódik. Hiszen oktatási rendszerünket is úgy alakították ki, hogy jellemzően a gyermek bal agyféltekéjét eddze, szinte teljesen elhanyagolva az annyira kreatív jobb agyféltekéjét, elveszítve ezzel agyunk potenciális képességeinek nagy részét!!!

Szerencsére a rajzolás hatékony módja annak, hogy visszaszerezzük, növeljük és kihasználjuk a jobb agyféltekénkben rejlő képességeket, lehetőségeket.

Félreértés ne essék! Nincs olyan, hogy jó vagy rossz agyfélteke!

Mindkét agyféltekénkre óriási szükségünk van mindennapi feladataink megoldása során!

Hiszen a bal agyfélteke segítségével nevezünk el dolgokat, kommunikálunk, betartjuk a szabályokat, elvégzünk bonyolult számításokat, intézzük pénzügyeinket, megjegyzünk telefonszámokat.

Míg a jobb agyféltekénk segítségével képesek vagyunk komplexen vizsgálni dolgokat, átlátni helyzetünket, problémáinkat. Meglátni, elfogadni új megoldási módokat, lehetőségeket. Kreatívabbnak lenni az élet minden területén, kifejezni érzelmeinket, hiszen ettől vagyunk igazán emberek.

A hangsúly a két agyfélteke közötti harmonikus együttműködésen van!
Ha problémáink megoldása érdekében képesek vagyunk összekapcsolni agyféltekéinket, az igazán kreatívvá és hatékonnyá tesz bennünket.

Mit ad Neked a jobb agyféltekés rajztanfolyam?

Azon túl, hogy mindenkit ámulatba ejtő rajzokat készítesz majd, számos előnyhöz jutsz:

 • lebontod korlátozó hitrendszered, ami megakadályoz abban, hogy előrébb juss életedben
 • Jobb agyféltekéd edzésével megsokszorozod teljes agyi kapacitásodat
 • megtanulsz számos, otthon is könnyedén végezhető, a gyorsabb és hatékonyabb agyintegrációt elősegítő gyakorlatot, melyek alkalmazásával könnyebben tudsz majd koncentrálni és stressz-mentesen élni
 • ezáltal hatékonyabban teljesítesz majd a munkahelyeden – és otthon is J
 • önbizalmad megsokszorozódik
 • fejlődik kreativitásod és problémamegoldó képességed
 • új látásmódodnak köszönhetően jelentősen javulnak kapcsolataid
 • alkotás közben egyfajta meditatív állapotot érhetsz el, amikor végre megszabadulhatsz mindennapi problémáidtól

Mennyi ideig tart a jobb agyféltekés rajztanfolyam?

Az intenzív jobb agyféltekés rajztanfolyam 2 napos, minden nap reggel 9.00-től, délután 18.00 óráig tart. Legközelebbi HÉTKÖZNAPI csoportunk április 8-án indul Budapesten.
Időpont: 2013.04.08-09. (hétfő-kedd)
Helyszín: 1101 Budapest, Hungária krt. 5-7. Természetes Gyógyítás Alapítvány tanterme

Mennyibe kerül a 2 napos intenzív jobb agyféltekés rajztanfolyam?

A tanfolyam díja 23.000.-Ft/2nap, mely tartalmazza a minőségi rajzeszközök árát is, amik a tanfolyam után természetesen hazavihetők.

Ragadd meg most az alkalmat, adj magadnak egy esélyt, hogy magabiztosabban, kreatívabban és kiegyensúlyozottabban élj!

 

Jelentkezz!

Név (kötelező)

E-mail cím (kötelező)

E-mail cím még egyszer (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Üzenet (nem kötelező)

Kérlek az alábbi mezőbe írd be a lent látható ellenőrző kódot.

captcha

A Jelentkezés gomb megnyomásával jelentkezel a 2014.03.29-30. Jobb agyféltekés grafit rajztanfolyamra.
A fizetés részleteivel kapcsolatban hamarosan keresni fogunk az általad megadott e-mail címen.