Hogyan válasszunk tanfolyamot?

 

Bizonyára Te is tapasztaltad, hogy nincs könnyű dolga a jobb agyféltekés rajztanfolyamot keresőknek. Az interneten számos rajztanfolyami ajánlatot találsz, melyek szinte összetéveszthetően hasonló ígéretekkel kecsegtetnek.

Az alábbiakban 10 pontban összefoglalom Neked, hogy mire is érdemes odafigyelned, amikor rajztanfolyamot választasz. Ha figyelembe veszed a következő szempontokat, elkerülheted az esetleges csalódásokat és valóban azt fogod kapni, amit vársz.

1.      Mekkora létszámú csoportot indítanak?

[one_third]Jobb agyféltekés rajzolás életkép2 [/one_third] [two_third_last]Mindenki egyéni felkészültséggel és rajzkészséggel érkezik, egyéni ütemben halad. Ezért nem mindegy, hogy kiscsoportban tanulsz, ahol jut Rád is elegendő idő, vagy nem győzöd kivárni, mire Neked is segítenek, ha elakadsz. Hasonlóan egyéb képzésekhez, ahol készség szinten kell elsajátítani valamit, a kiscsoportban való tanulás hatékonysága lényegesen nagyobb.
[/two_third_last]
 

Mi mindig csak kiscsoportokkal dolgozunk, ahol a csoport létszáma maximalizálva van.

2.       Az oktató személye kulcsfontosságú!

A legfontosabb, hogy mennyire felkészült, gyakorlott és van-e művészi beállítottsága. Feltétlen nézd meg a rajzait, alkotásait mielőtt jelentkezel a tanfolyamra!

Néhány rajzom:

Jobb agyféltekés rajzolás/Lív Tylor

Jobb agyféltekés rajzolás/Kis fiú

 A többi alkotásomat itt tudod megnézni!

Jelentkezz tanfolyamra

3.       A rajztanítás hatékonyságát az oktató személyisége, de motiváltsága is nagymértékben befolyásolja.

Nagyon nem mindegy, hogy mi vezérli az oktatót, és az sem, hogy mit lát Benned: a leendő művészt, vagy az üzletet. Erre az árképzésből és a csoportlétszámból is tudsz következtetni, de akár telefonon is elbeszélgethetsz a kiválasztott oktatóval.

Ha szeretnél beszélni velem, mielőtt eljössz a tanfolyamra, hívj fel: (06 30/274-5935)

4.       Javaslom, hogy olvasd el a véleményeket az egyes oktatókról/cégekről. A leghitelesebb, ha a résztvevők által, kézzel írott véleményeket találsz, nem csak begépelt idézeteket!

Akik nálunk jártak, ezeket írták rólunk:

Jobb agyféltekés rajzolás/vélemény8

Jobb agyféltekés rajzolás/vélemény10

Itt olvashatod el a többi véleményt rólunk!

Jelentkezz tanfolyamra

5.       Nem árt utána nézni, hogy rendelkezik-e a cég/oktató a szükséges engedéllyel, vagy csupán hobbiból, mellékállásban oktat!

Mi rendelkezünk a megfelelő engedéllyel és felnőttképzési nyilvántartási számmal.

6.       Vigyázat! Ne vezessen félre, ha azt látod: Akkreditált tanfolyam!

 A programakkreditáció nem jelent feltétlenül a rajztanításra vonatkozó minőségi biztosítékot! Az akkreditáció elsősorban az ÁFA mentesség szempontjából előnyös és bizonyos pályázatoknál előírás!

7.       Mit és hogyan tanítanak?

Nem egységes az egyes helyeken oktatott tananyag. Van ahol többet, van ahol kevesebbet tanítanak. Ha nem egyértelmű, kérdezz rá például, hogy csak fotóról vagy modell után is megtanítanak-e rajzolni.

Nálunk fénykép és modell alapján is megtanulsz rajzolni, ez utóbbi ugyanis elengedhetetlen a viszonyok-arányok érzékelésének elsajátításához.

A részletes tematikánkat itt tudod megnézni!

8.         Fontos, hogy mire és milyen rajzeszközökkel rajzolsz!

Jó minőségű rajzot, speciálisan az egyes rajztechnikákhoz kifejlesztett papírra, jó minőségű rajzeszközökkel lehet készíteni. Nem mindegy, hogy géppapírra, egyszerű rajzlapra vagy magas minőségű, speciális rajzkartonra dolgozol.

A mi tanfolyamainkon kiváló minőségű rajzkartonra, minőségi –  5-féle keménységű –  ceruzával, ágszénnel és permanent markerrel dolgozunk.

9.         Van-e utógondozás a tanfolyam végeztével?

Miután elvégezted a tanfolyamot, az otthoni alkotás során is szükséged lehet segítségre, tanácsra vagy csak megerősítésre. Ha Neked is fontos, hogy megkapd a lehető legtöbb segítséget, akkor még a jelentkezés előtt győződj meg róla, hogy milyen segítséget kapsz majd a tanfolyam után.

Ha elakadtál a rajzolásban, vagy elbizonytalanodtál, netán hasznos tanácsra van szükséged, akkor nálunk a tanfolyam elvégzése után 6 hónapig lehetőséged van INGYENES KONZULTÁCIÓra Skype-on vagy e-mailban!

10.      Van-e lehetőséged az alap tanfolyam után továbblépni?

 Ha minket választasz, színes rajztanfolyam vagy rajzklub keretében van lehetőséged tovább fejleszteni megszerzett tudásod.

Jelentkezz tanfolyamra