Jobb agyféltekés rajztanfolyam – grafit


Kétféle alap tanfolyamunk közül választhatsz igényeidnek, lehetőségeidnek megfelelően!

 • 2 napos intenzív (18 órás) jobb agyféltekés rajztanfolyam
 • 4 napos (32 órás) jobb agyféltekés rajztanfolyam

Mikor válaszd a 2 napos intenzív kurzust?

 • Ha szeretnéd elsajátítani a jobb agyféltekés rajzolás technikáját , de nem tudod 4 napra szabaddá tenni magad
 • Ha szeretnéd elsajátítani a jobb agyféltekés rajzolás technikáját, de anyagilag megterhelő lenne számodra a 4 napos kurzus díját kifizetni
 • Szeretnéd megkapni a 4 napos kurzus tudásanyagát, viszont kevesebb gyakorlást igényelsz tanfolyami keretek között

Mikor válaszd a 4 napos kurzust?

 • Ha igényled a sok gyakorlást tanfolyami keretek között, oktató segítségével
 • Ha szeretsz kényelmesebb tempóban haladni

Mit és hogyan tanulunk, avagy milyen a jobb agyféltekés rajztanfolyam a Varázs-ceruzánál?

[one_third]Jobb agyféltekés rajzolás életkép3 [/one_third] [two_third_last]A 2 napos és 4 napos tanfolyamunk tematikája közel azonos. Mindkét kurzus alatt lépésről-lépésre sajátítod el mind az öt részkészséget, ami egy élethű portré elkészítéséhez szükséges, valamint megtapasztalsz egy újfajta, jobb agyféltekés látásmódot. A két tanfolyam közötti különbség, az egyes feladatokra fordított időben és a gyakorló feladatok számában van. A végeredmény pedig elképesztő: a 2. vagy 4. nap végére kivétel nélkül mindenki elkészíti önmaga élethű portréját.[/two_third_last]

Minden tanfolyamunkon kizárólag kiscsoportban (csoportjaink létszáma maximalizálva van), minőségi rajzeszközökkel, minőségi rajzkartonra dolgozunk, hogy az alkotás még élvezetesebb legyen.

Kurzusainkon három alapvető összetevő segítségével jutunk el az élethű portrérajzolásig:

[two_third]Először is megtanuljuk, hogyan kell figyelmünket összpontosítani. Az átlagember figyelme sokszor túl gyors, felszínes, elsiklik a részletek felett. Élethű portré elkészítéséhez azonban koncentrált figyelem szükséges. Meg kell figyelnünk a kontúrokat, arányokat, azt, hogy milyen fényeket-árnyékokat és tereket látunk a lerajzolni kívánt modellen.
[/two_third] [one_third_last]Jobb agyféltekés rajzolás életkép4 [/one_third_last]

Másodsorban elengedhetetlen, hogy megszabaduljunk gyermekkori jelképrendszerünktől, mely megakadályoz abban, hogy azt rajzoljuk le, amit látunk. Erről bővebben itt olvashatsz.

Végül, de nem utolsó sorban megtanuljuk a rajzeszközök használatát, valamint számos olyan rajztechnikát mutatok Neked, melyek begyakorlásával akár fénykép minőségű rajzokat is készíthetsz. Kiválaszthatod a számodra leginkább tetszetős rajztechnikát, amitől majd egyedi lesz alkotásod.

Jobb agyféltekés rajztanfolyamainkon megtanítjuk agyunkat a vizuális információk másfajta feldolgozására, hogy a bal agyfélteke racionalitása ne gátolja a jobb agyfélteke kreativitását. A fenti célok érdekében a következő főbb rajzokat készíted majd el:

 •         saját kéz rajzolása
 •         csendélet élő modell alapján
 •         oldalnézeti portré készítés mesterrajz alapján
 •         portré készítés híres emberekről fotó alapján
 •         önarckép rajzolás fotó alapján

 

A 2 napos (18 órás) intenzív rajztanfolyam mindkét nap 9-18 óráig, a 4 napos (32 órás) rajztanfolyam pedig mind a négy nap 9-17 óráig tart.

Nem kell hoznod magaddal semmit, hiszen minden szükséges eszközt megkapsz, ami a rajzoláshoz szükséges. Ezeket az eszközöket a tanfolyam után haza is viheted, hogy otthon tovább folytathasd az alkotást.

Olvasd el miért érdemes engem választanod vagy jelentkezz itt tanfolyamainkra!