Színes jobb agyféltekés rajztanfolyam

 

Szeretnéd még szabadabban kifejezni önmagad?

Ismerd meg a színek jelentését, értsd meg rád gyakorolt hatásukat, majd használd bátran és alkoss csodát!

A 4 napos, színes jobb agyféltekés rajztanfolyamot azoknak ajánlom, akik már elvégezték valamelyik alap jobb agyféltekés rajztanfolyamomat.

Az alap jobb agyféltekés rajztanfolyam elvégzése után lehetőséged van megtapasztalni a színekkel való alkotás nyújtotta élményt és végtelen szabadságot. Mindezeket a segítségemmel, 4 napos (32 órás) színes jobb agyféltekés rajztanfolyam keretében tapasztalhatod meg.
A tanfolyam tematikája Betty Edwards, Color című könyvére épül, kiegészítve számos technikai ismeretanyaggal.
A színes kurzus első két napján megtanulod a színelmélet alapjait, a színharmóniát, a színek jelentését és egymásra gyakorolt hatását. Elsajátítod a színkeverés technikáját, avagy hogyan tudod előállítani a 3 alapszínből a szivárvány valamennyi színét és azok különböző tónusait. Képessé válsz meglátni, érzékelni a színek közötti finom különbségeket, majd kikeverni azokat a rendelkezésedre álló színekből.

A 3. napon, speciális gyakorló feladatokon keresztül megismersz 3 féle színes technikát.

Ezek a következők:

1. Pasztellfestés pasztell ceruzával, pasztell krétával

[three_fourth]A grafittal való rajzoláshoz a pasztell ceruzák, kréták használata hasonlít leginkább. Egyfajta átmenet a rajzolás és a festészet között, mely bizonyos szempontokból könnyebben alkalmazható eszköz, mint a festék. Könnyebb a használata, mert szilárdságából következően nem folyik meg, nem kell várni a száradással. Ugyanakkor nehéz is, mert a kép sérülékenyebb a porpasztell puhaságának köszönhetően, ezért szükséges gyakrabban fixálni a képet speciális rögzítő folyadékkal. A színkeverés is másképp történik, mint a festékeknél, hiszen magán a papíron keverjük ki a kívánt árnyalatot. Összefoglalva, a pasztell minden előnye egyben a hátránya is. Könnyen megtanulható és szerethető technika.[/three_fourth] [one_fourth_last]Jobb agyféltekés rajzolás olajfa[/one_fourth_last]

 2. Akvarellfestés

[three_fourth]Az akvarellfestés, vagy egyszerűen nevezve vízfestés, igen régi múltra tekint vissza. Már a barlangfestményekhez is vízzel hígított, a természetben is előforduló anyagokból készített festékeket használtak. Jelenlegi formájában a híres középkori német festő, Albrecht Dührer is alkalmazta, leginkább tájképek készítéséhez. Ezzel a technikával könnyed, elmosott, áttetsző, ugyanakkor rendkívül látványos képeket készíthetsz.[/three_fourth] [one_fourth_last]Jobb agyféltekés rajzolás Kilenclyukú híd[/one_fourth_last]

 3. Akrilfestés

[three_fourth]Rendkívül könnyen, változatosan alkalmazható technika, mellyel elérhetünk áttetsző, légies vagy éppen egy tömörebb, olajfestékhez hasonló hatást. Nagy előnye az olajfestékhez képest, hogy szagtalan, ezért zárt térben is bátran használható és a külső hatásokkal szemben ellenállóbb. Gyorsan szárad, könnyen rétegezhető, ezért egyszerű kijavítani az esetleges hibákat. Könnyű kezelhetősége és látványossága miatt garantáltan imádni fogod ezt a technikát, melyet a kezdő művészek 70%-a előnyben részesít és alkalmaz.[/three_fourth] [one_fourth_last]Jobb agyféltekés rajzolás Hibiszkusz[/one_fourth_last]

 Mindhárom technika esetében speciális, az adott technikához szükséges, minőségi papírra (160g-400g/m2) dolgozunk, minőségi tubusos festékekkel.

A 4. napon mindenki saját ízlésének megfelelően kiválasztja azt a technikát, melyet leginkább megszeretett és szabadon választott téma alapján – mely lehet élő modell vagy fotó – elkészíti alkotásait.

Most mindkét agyféltekédre szükséged lesz!

A jobb agyféltekés grafit tanfolyamon minden eszközünkkel azon vagyunk, hogy lecsendesítsük domináns bal agyféltekénket, teret engedve a kreatív, vizuális jobb agyféltekénknek.

Ezzel szemben a színes tanfolyamon keményen megdolgoztatjuk a bal agyféltekét is, hiszen szükség van ezen agyféltekénk analitikus, elemző, sorrendi funkcióira a színek kikeverése, eszközök cserélgetése és a logikus sorrendiség betartása során.

Bal agyféltekénk, verbális, elemző voltából adódóan nevekkel, tulajdonságokkal azonosítja a színeket (például citromsárga, smaragdzöld, égkék stb.). Továbbá bal agyféltekénk felel pl. a színkeverés sorrendiségének betartásáért.

Jobb agyféltekénk pedig érzékeli az egyes árnyalatok közötti finom különbségeket, valamint azt, hogy egy bizonyos szín milyen színkombinációkból áll.

A szín egy elektromágneses energia, mely hatással van teljes életedre!

A szín tulajdonképpen különböző hullámhosszúságú elektromágneses sugárzás, mely elménkben a szín érzetét kelti. Hullámhosszúságtól függően a fénysugarak különböző színek érzetét váltják ki tudatunkban, ez okozza a színek sokféleségét. Elektromágneses rezgésükkel befolyásolják fizikai, lelki és mentális állapotunkat. A különböző hullámhosszúság miatt minden szín rezgése más és más, ezért az egyes színek másként hatnak ránk.

Érdemes hát tudatosan használni a színeket, mely segít saját belső harmóniád megtalálásában, önmagad kifejezésében.

Gyere el és fedezd fel Te is magadban a művészt! Jelentkezz itt színes rajztanfolyamomra!