2013.11.04

Kell ez nekünk??? Instant örömök, avagy útban a karácsonyi őrület felé…

Felismerés … rémület … tanácstalanság … halogatás … rohanás … kapkodás … hajsza … idegbaj … dilemma… feszültség… beletörődés…

Nem tudom Te hogy vagy vele, de talán ez a leggyakoribb „menetrend” a legszentebb ünnepünket megelőző másfél-két hónapban…

Egyre többen eszmélünk fel, lassan újra itt a karácsony, kezdődik az ünnepi készülődés… Aztán legtöbbször nem lesz ez olyan meghitt és várakozással teli időszak, mint ahogy szeretnénk.

Jobb agyféltekés rajzolás Ünnep

Sokszor hallom sokaktól, hogy a karácsony lassan már egy mumus számukra, amikor valami tökéleteset kell létrehozni, teljesíteni, helytállni… Ha úgy adódik, összeszorított fogakkal, de akkor is meg kell csinálni… mert ezt várja el a család, a rokonok, a szomszédok, a barátok stb. Az ajándékok beszerzése körüli keserves procedúrát pedig a legtöbbünk kihagyná.

Lehet, hogy már Te is voltál olyan helyzetben, amikor tanácstalanul rohangáltál egyik üzletből a másikba, hogy megtaláld a megfelelő ajándékot, majd kénytelen-kelletlen megvettél valamit, csak hogy kerüljön ajándék a karácsonyfa alá…
Aztán amikor elérkezett a szent este, a megajándékozott látszólag örült az ajándéknak, illedelmesen megköszönte, Te pedig megkönnyebbültél, hogy ezen is túl vagy… feladat kipipálva, és az ajándékkal talán nem is lőttél nagyon mellé…talán…de most már úgy is mindegy…

Jobb agyféltekés rajzolás ajándék

Évekkel ezelőtt én is kerültem ilyen és hasonló helyzetekbe. Azt gondoltam, hogy az ajándék pénzben kifejezhető értéke az egyik legfontosabb tényező. Ha valami „drága” ajándékot veszek, annak biztosan örülnek majd, és ebből érezni fogják, hogy fontosak nekem.
Talán így is éreztek néhány órán keresztül, de idővel megkopott az ajándék szépsége, és a feledés homályába merült, már nem volt többé olyan izgalmas és vágyott, mint előtte. Az általa okozott öröm pedig rendkívül gyorsan elillant, nem hozott átütő sikert és boldogságot egyikünk életébe sem.

Kell ez, hogy így legyen? Lehetne másképp is?

Mit gondolsz, visszaadhatjuk a karácsony valódi értékét?

Talán, ha újra gondolnánk, és máshová helyeznénk a súlypontokat, örök életre emlékezetes és boldog pillanatokat szerezhetnénk magunknak és szeretteinknek.

Te mitől lennél elégedett, mi okozna számodra örömöt karácsony estéjén?

  • Ha legalább ilyenkor együtt lenne a család, EGYségben, szeretetben?
  • Ha több időt tudnál szánni szeretteidre, amikor csak egymásnak szentelnétek figyelmeteket?
  • Ha nem lennének „kötelező” elvárások, mindenki önmagát adhatná?

Ugye, látod? Egyik sem a pénzről szól, egy forint sem kell hozzá…

Jobb agyféltekés rajzolás Karácsony

Szeretnél igazán emlékezetes perceket, amiket évek múlva is felemlegettek?

Olyat, amikor az átadott ajándék valóban kifejezi azt, amiről ez az ünnep kellene, hogy szóljon…
Az elfogadásról, a szeretetről, a megbocsátásról, az egymásra való odafigyelésről.

Mit gondolsz, milyen ajándék lehet az, ami örök emlék marad mindkettőtök számára?

Mi lehet az, ami igazán maradandó és emlékezetes? Amit nem lehet pénzben kifejezni, mégis ott marad a szívünkben nagyon-nagyon sokáig…. Amiből érzik azt, hogy igen, gondolt rám, tényleg ennyire fontos vagyok neki, nekem adta a számára legfontosabbakat: az idejét és a figyelmét… Te pedig büszke lehetsz magadra, hogy valódi értéket adtál.

Úristen! Ezt nem hiszem el…!

Ezeket a szavakat hallottam azon az estén, amikor meghatódva azt mondta:  „Úristen, hiszen ez a Fiam és az Unokám! Ezt nem hiszem el, csak nem Te készítetted? Ez valami fantasztikus! Micsoda csodálatos munka … a saját kezed által…
Köszönöm, ezt a csodát soha nem felejtem el!”

Jobb agyféltekés rajzolás Kislányom és Férjem

Igen, megrajzoltam a számára legkedvesebb személyeket, élethűen, akár egy fotó…! Azt hiszem, ettől személyesebbet és kedvesebbet nem adhattam volna azon a karácsonyon. Fantasztikus élmény volt az ajándékozás pillanata, de maga az alkotás folyamata is, amit egyébként gyorsan elszálló perceknek éltem meg.

Rákaptam az ízére… Egy ajándék, amitől mindenki elájul, és még én is nyerek általa…?

Azóta szokásommá vált, hogy saját kezem által készített rajzokkal vagy festményekkel lepem meg szeretteimet – nem kis sikerrel.

Létezik egy fantasztikus módszer, amely segítségével bárki számára, rendkívül gyorsan elsajátítható az élethű (fotorealisztikus) rajzolás képessége. Igen, jól olvastad! Bárki képes arra, hogy fotorealisztikus, élethű rajzokat készítsen, nem kell hozzá különleges képesség vagy művészi véna.

Igen, erre Te is képes vagy!!! Még akkor is, ha most még azt gondolod, hogy ez lehetetlen.

Gyere el jobb agyféltekés rajztanfolyamomra, ahol megtanítalak arra a különleges látásmódra, ami azon kívül, hogy képessé tesz téged az élethű rajzolásra, számos előnyhöz is juttat az életed minden területén!

Ezekről a pozitív „mellékhatásokról” következő bejegyzésemben írok Neked.

Legközelebbi tanfolyamok:

  • 2014. március 29-30. (2 napos intenzív) 9.00-18.30
  • 2014. április 12-13. (2 napos intenzív) 9.00-18.30

A tanfolyamok helyszíne: Budapest XIII.kerület

 

Jelentkezem a tanfolyamra